23. 12. 2013   PhDr. Vojtěch Bednář

Začátek nového roku je pro řadu firem dobou, kdy rozhodují o vzdělávání pro následující období. Poradci portálu Firemní-sociolog.cz připravují odborné semináře pro management a vedení firem v oblastech sociálních dovedností, vedení lidí a managementu vztahů. Proto je právě nyní vhodná doba říct, proč si objednat seminář právě od nás

Firemní-sociolog.cz, portál, na kterém se právě nacházíte, si klade za cíl být zdrojem užitečných a praxí ověřených informací o management vztahů, vedení lidí a vůbec manažerské práci s lidmi.  Píší jej specialisté, odborní poradci, psychologové, sociologové. Nejsme pouze autory tohoto serveru (a třeba také knihy Sociální vztahy v organizaci a jejich management – více se o ní dozvíte zde), ale především konzultanty a lektory se znalostí prostředí firem od menších, po nadnárodní společnosti. Jádrem naší práce je poskytování odborného poradenství a také vzdělávacích služeb. To znamená, že pokud v rámci vaší firmy rozhodujete o nákupu vzdělávání pro následující rok, můžete si objednat seminář pro management od nás.

Orientační nabídku naší práce najdete na této stránce. Vzhledem k vytížení poradců Firemního sociologa je dobré plánovat semináře s dostatečným předstihem (doporučujeme dvouměsíční, byť se snažíme o maximální flexibilitu). Naše nabídka se skládá z předpřipravených seminářů, nenechte se ale zmást, každý jednotlivý připravujeme vždy s ohledem na povahu klienta, na jeho potřeby a přání.

Naše semináře jsou jedno, nebo dvoudenní, a jsou určeny typicky skupinám od pěti, do patnácti lidí (menším skupinám je určeno odborné poradenství). Čím méně účastníků, tím je školení více interaktivní, ale naší prací je, aby si vždy všichni odnesli prakticky použitelné poznatky a informace. A hlavně, aby to nebyla nuda.

Semináře vyhodnocujeme. Některé firmy mají vlastní metody hodnocení, některé spoléhají na naše. Používáme systém kvalitativního hodnocení, který je v řadě ohledů přesnější, než běžné „známkování“. Umíme navrhnout, co by se s lidmi mělo dělat dále, a na semináře navazujeme služby odborného poradenství, či výzkumu firemního prostředí (bližší informace najdete na stránce metody). Ve středu našeho zájmu je praktický užitek pro firmu – klienta, a pro každého jednotlivého účastníka školení.

Protože nejsme a ani nechceme být tradiční vzdělávací firma, nemůžeme nabídnout financování z Evropských zdrojů, podporu projektových manažerů ani hybridní řešení komplexního rozvoje. Protože však spolupracujeme s několika vzdělávacími firmami, které považujeme za seriózní a důvěryhodné, jsme schopni u témat, která nepokrýváme sami, za výhodných podmínek doporučit jejich služby. Svou práci ale odborně i personálně garantujeme, a důležitější než jakákoli jednotlivá vzdělávací akce je pro nás dlouhodobý přátelský a prospěšný vztah.

Pokud se i Vy rozhodujete o vzdělávání pro příští rok, zvažte využití našich služeb.  Vaše dotazy a poptávky jsme připraveni zodpovědět na e-mailové adrese kontakt@firemni-sociolog.cz, telefonním čísle 731 782 385 (v pracovní dobu). Další kontakty a informace o nás najdete zde.

 

Přihlásit odběr na LinkedIn

PhDr. Vojtěch Bednář

PhDr. Vojtěch Bednář

Specializuji se na otázky vedení, motivování, řízení lidí ve firmách, vytváření a udržování firemní kultury. Pracuji s manažery a vedoucími pracovníky na všech úrovních a pomáhám jim pracovat s lidmi. Efektivně, smysluplně a přátelsky.

více o autorovi
články autora

Mgr. Petr Hlušička

Mgr. Petr Hlušička

Odborný psycholog zabývající se především aplikovanou psychologií v oblasti lidských zdrojů.

více o autorovi
články autora

PhDr. Jan Drahoňovský

PhDr. Jan Drahoňovský

Psychologické poradenství v rámci firmy i osobního života, školení, semináře

Témata: Komunikační pasti a bariéry, přesilové hry a manipulace, stresové zatížení, propojení práce a osobního života, existenciální dilemata apod.

více o autorovi
články autora

Mgr. Jakub Oliva, LL.M.

Mgr. Jakub Oliva, LL.M.

Jako advokát s výlučnou specializací na pracovní právo jsem s našimi klienty absolvoval nespočetně kontrol ze strany inspekce práce, stejně tak jako mám za sebou nepřeberná jednání s odborovými organizacemi a soudní řízení týkající se pracovního práva (pracovní úrazy, nemoci z povolání, odstupné, neplatné výpovědi a okamžitá zrušení, spory z kolektivních smluv, diskriminace, náhrada škody aj.).

více o autorovi
články autora


© 2024 Firemní sociolog | ISSN 1805-6520