14. 8. 2017   Mgr. Petr Hlušička

Každá prezentace je odlišná, ale každou z nich ovlivňuje jejich zahájení. Co by v takovém úvodu nemělo chybět?

Při zahájení prezentace se většina lidí nevědomky rozhoduje, kolik pozornosti a energie budou dané aktivitě věnovat. V okamžiku, kdy je během tohoto začátku nezaujmete, tak budete přicházet o posluchače. U zahájení každé prezentace by mělo v počátku zaznít několik bodů:

Délka a podoba prezentace

V okamžiku, kdy se účastníci dozví délku samotné prezentaci, tak mohou připravit svoji pozornost na určitý časový úsek a budou se v průběhu lépe soustředit.

Sebevědomý přístup

Každý z nás při vystoupení vykazuje určitou míru nervozity, ale udělejte maximum proto, abyste v úvodu působili uvolněným a klidným dojmem. Dejte najevo svoji jistotu a pozitivní nastavení.

Představení

V počátku představte sebe i dané téma, které jim přinášíte. Pokud je to potřeba, tak vysvětlete, proč jste ten pravý člověk, který jim ho prezentuje.

Zaujměte publikum

Připravte si několik důvodů, proč zrovna vaše je prezentace je pro vaše posluchače klíčová. Co zásadního se mohou dozvědět a v čem jim bude prospěšná.

Obsah

Shrňte v konkrétních bodech, která témata zazní a čemu se budete věnovat.

Úvod prezentace, který obsahuje tyto důležité body, bude pro Vaše publikum přehlednější, má mnohem větší potenciál ho zaujmout a udržet jeho pozornost.

Přihlásit odběr na LinkedIn

PhDr. Vojtěch Bednář

PhDr. Vojtěch Bednář

Specializuji se na otázky vedení, motivování, řízení lidí ve firmách, vytváření a udržování firemní kultury. Pracuji s manažery a vedoucími pracovníky na všech úrovních a pomáhám jim pracovat s lidmi. Efektivně, smysluplně a přátelsky.

více o autorovi
články autora

Mgr. Petr Hlušička

Mgr. Petr Hlušička

Odborný psycholog zabývající se především aplikovanou psychologií v oblasti lidských zdrojů.

více o autorovi
články autora

PhDr. Jan Drahoňovský

PhDr. Jan Drahoňovský

Psychologické poradenství v rámci firmy i osobního života, školení, semináře

Témata: Komunikační pasti a bariéry, přesilové hry a manipulace, stresové zatížení, propojení práce a osobního života, existenciální dilemata apod.

více o autorovi
články autora

Mgr. Jakub Oliva, LL.M.

Mgr. Jakub Oliva, LL.M.

Jako advokát s výlučnou specializací na pracovní právo jsem s našimi klienty absolvoval nespočetně kontrol ze strany inspekce práce, stejně tak jako mám za sebou nepřeberná jednání s odborovými organizacemi a soudní řízení týkající se pracovního práva (pracovní úrazy, nemoci z povolání, odstupné, neplatné výpovědi a okamžitá zrušení, spory z kolektivních smluv, diskriminace, náhrada škody aj.).

více o autorovi
články autora


© 2024 Firemní sociolog | ISSN 1805-6520